Senaste inläggen

Enkel vegansk mat
  • 18 Oct, 2022

En vanlig anledning till att människor tvekar inför att övergå till vegansk eller vegetarisk mat är att man tror att det är dyrt, krångligt och att man måste avstå från att äta god mat. Ingenting kunde vara mer fel! Att laga enkel vegansk mat är inte ett dugg komplicerat och den går att variera i det oändliga, precis som köttbaserad kost. För att förenkla vardagen något, är ett tips att handla vegansk mat online det går både snabbt och smidigt för den som kanske lever ett jäktigt liv i övrigt.

Bra att veta om vitaminer för veganer
  • 19 Sep, 2022

Det är viktigt att hitta rätt vitaminer för veganer. Allt från veganska hårvitaminer till en extra dos av D-vitamin. En av de viktigaste är B12 och det får man vanligtvis i sig från animaliska produkter (kött, fisk, ägg). Det betyder att vi veganer måste tillsätta detta vid sidan av våran kost. Vi behöver B12 för att hålla våra blodceller hälsosamma och för att skapa kroppens fantastiska DNA. Kroppen är bra på att klara sig i flera år utan kosttillskottet och det kan lätt lura människan till att inte ta extra vid sidan om.

Multivitamin, ett bra komplement för veganer och vegetarianer
  • 09 Aug, 2022

När man äter en växtbaserad diet så kan det vara svårt att få i sig ett fåtal av de vitaminer som kroppen behöver för att fungera optimalt. För de flesta räcker det med ett tillskott i form av en tablett med multivitamin per dag för att slippa brister. Dock är det något av ett specialfall när det gäller järn, vilket kan vara särskilt svårt att få i sig i tillräckligt stor mängd då man inte har kött i sin kost.

Tips på godis för vegan
  • 06 Jul, 2022

Att hitta gott godis för vegan har inte varit så lätt tidigare. Ibland vill man verkligen ha den där söta chokladen eller riktigt sega råttor att äta. Men som tur är så har de stora godisbolagen vaknat och anpassat sina produkter även till veganer. I dessa produkter är det ofta gelatin och det röda färgämnet med E120 som man utesluter. Gelatin innehåller produkter från gris och E120 är karmin som framställs av den röda lusen koschenill.

Få i dig protein via en vegansk proteinkälla
  • 12 Jun, 2022

Det är viktigt att se till så att man får i sig en vegansk proteinkälla när man byter till vegetarisk kost. Byter man ut kyckling behöver man ett vegetariskt alternativ som innehåller protein. Sojabönan är ett populärt alternativ till kyckling då det innehåller mycket protein. Den kommer ifrån kategorin baljväxter och man kan bland annat göra sojafärs av bönorna. I vår veganshop hittar du de varor du behöver för att bygga upp en bra och hälsosam kost.