Om Blue Turtle

Våra tankar bakom Blue Turtle

Det har nog inte undgått någon att vår planet behöver vår hjälp. De senaste åren har ett flertal naturkatastrofer inträffat världen över. Alltifrån massiva skogsbränder till översvämningar. Vår planet skriker efter hjälp och vi på Blue Turtle känner att det är vår uppgift att informera om vad just du kan göra för att förbättra världen. Vi har även en veganshop där vi säljer produkter som är 100 % veganska.

Allt fler människor börjar intressera sig för hur man kan hjälpa vår jord. Många är nyfikna men vet inte var de skall börja. Ett enkelt steg i vardagen för att bli mer klimatsmart är att bruka veganska produkter istället för animaliska. För de som använder smink bör man välja veganskt smink då det varken blivit testat på djur eller innehåller några animaliska produkter.

Många fördelar med vegetarisk mat

En annan sak man kan börja göra i vardagen är att äta vegetarisk mat. Det innebär att man äter grönsaker, frukt och baljväxter. Det är en kost som har många fördelar. Vegetarisk kost är inte bara hälsosamt utan även billigare än kött och fisk. De allra billigaste varorna i en vegetarisk kostcirkel är baljväxter, rotfrukter och grönsaker. Du får även i dig alla näringsämnen du behöver för att hålla dig frisk och stark.

Förutom att informera om en mer klimatvänlig livsstil har vi på Blue Turtle även en online shop där man kan handla alltifrån mat till kläder. Vi ville skapa en plats som erbjuder 100 % veganska produkter och snabba leveranser.

Hitta läderfria skor hos oss

Läder är ett populärt material som används för att tillverka skor, skärp och plånböcker bland annat. I grund och botten är läder djurhud som kan komma ifrån kor, hästar och getter. Det är även vanligt att man använder läder från vilda djur som alligatorer och känguruer. Vi tar ett stort avstånd från detta och erbjuder läderfria skor i vår webbshop. Ser du en produkt som är kravmärkt innebär det att den är ekologiskt producerad. Det blir allt mer populärt med kravmärkta varor. Vid skapandes av dessa varor har man tagit hänsyn till natur och djur.

De läderfria skor som du hittar hos Blue Turtle är gjorda av miljövänligt material. Skorna innehåller med andra ord inga animaliska produkter. Tvekar du inför att skaffa läderfria skor kan vi meddela att skorna har samma hållbarhet som vanliga skor. Vi erbjuder även olika färger och modeller i vår webshop.

Få mer kunskap via Blue Turtle

Vi känner ett behov av att sprida vår kunskap om vegetariska alternativ. Det har blivit viktigare än någonsin att börja tänka på klimatet och djuren. Genom att börja med en vegetarisk veckomatsedel kan man på lång sikt hjälpa till att göra världen mer hälsosam. Vegetarisk mat är inte bara bra för miljön utan även för hälsan. Vi på Blue Turtle hoppas att vi kan inspirera människor till att leva mer klimatsmart.

I slutändan har vi bara en planet och det finns ingen planet B. Vi måste nu ta hand om jorden och de djur som bor här. Ingen kan göra allt men alla kan göra något även om det är något litet.