Amici Kursbok - Italienska För Nybörjare

Amici Kursbok - Italienska För Nybörjare
579 SEK
Mer Info!

Siamo tutti Amici! Amici är ett läromedel för italienska 1 på gymnasiet och inom vuxenutbildningen. Ett aptitligt och lättanvänt läromedel i 13 kapitel där du både får grunderna i språket och mycket information om Italien.

Läs mer
Amici är en nybörjaritalienska för italienska 1, skriven enligt GY2011. Det är ett aptitligt och lättanvänt läromedel med 13 kapitel, där vi knyter nya bekantskaper, går på café, restaurang och shoppingrundor. Vi deltar i familjediskussioner, pratar om mode, skolor, jobb och mycket mer. Vi besöker städer och regioner runtom i Italien. De många texterna, dialogerna och bilderna ger möjlighet att utveckla kunskaperna både i italienska språket och om Italiens kultur- och samhällsliv.

Varje kapitel innehåller flera texter och gott om blandade övningar att göras enskilt, i par eller grupp. Uppgifterna varierar mellan styrd struktur och friare, kreativa uppgifter. Har finns också Esercizi computer där eleverna söker information, besöker italienska hemsidor, tittar på filmsekvenser, gör virtuella besök osv., allt för att i egen takt kunna utforska både italienskan och Italien. Den röda tråden i boken är inspiration. Vackra bilder och post-it-lappar med fakta inspirerar hela tiden till att ta reda på mer. Texterna, dialogerna och språknivån fokuserar på den italienska vardagen och ger samtidigt en inblick i likheter och skillnader mellan Sverige och Italien. Till varje kapitel finns en eller flera hörövningar som knyter an till kapitlets tema. Grammatikgången är långsamt progressiv och lärarhandledningen ger extra grammatikgenomgångar och övningar för att befästa de nyvunna kunskaperna. Det finns också en minigrammatik längst bak i boken.

Ljudkomponenter
Lärarljud finns att köpa som nedladdningsbart.
I det digitala övningsmaterialet kan eleverna kan lyssna till alla inlästa bastexter i boken och träna på glosor.

Lärarhandledning
Amici Lärarhandledning innehåller lektionsgenomgångar, extra övningar till varje kapitel, spel och frågesporter, extra grammatikövningar, mallar för elevrespons, bedömningsmatriser samt prov efter vartannat kapitel.

Onlinebok
För dig som vill jobba på dator i stället finns Amici som onlinebok. Det är en digital version av den tryckta boken där man kan anteckna i notisar, stryka under och lyssna på texterna.

Om författarna
Nina Laubert har arbetat som lärare i italienska i många år. Hon har haft hand om många utbyten mellan svenska och italienska elever och ser Italien som sitt andra land. Som läromedelsförfattare har hon tagit fram ett flertal material i italienska, så som Libers övningar i italienska: Hörförståelse och Drama. Nina har också under många år varit ordförande för Italiensklärarnas Riksförening ILR och Språklärarnas Riksförbunds kontaktperson för italienska. För närvarande är Nina ordförande för Società Dante Alighieri di Stoccolma.
Jenny Nordström är lärare i italienska i Kalmar. Hon har bott och verkat i Rom i sju år och ser även hon Italien som sitt andra land! Jenny har arbetat som läromedelsförfattare i ett antal år och tagit fram material som Libers övningar i italienska: Grammatik liksom Läsförståelse och ordkunskap, m.fl.