Klassiska rätter möter det moderna, gröna köket. Vår främste gröna kock, Paul Svensson, kommer äntligen med sin stora bok om grönsaker. Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel. Du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem. Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter, kryddade med unika råvarufakta. Ledorden är hållbarhet och närodlat, liksom vikten av att minska matsvinnet och därmed använda grönsakens alla delar. Zero waste i köket är en självklarhet, så ingen blast i soptunnan mer! Boken är för alla som älskar grönsaker, utan att för den skull behöver vara vegetarian. Här lär du dig att få ut maximal smak ur varje grönsak men du introduceras också för en del oväntade och spännande smakkombinationer. Tendensen i dag är mer grönt och mindre kött och då fyller en gedigen kokbok som den här ett viktigt behov, lika användbar till vardag som till fest.