Ett finkornigt kristallsalt som har lagrats i de pakistanska Himalayabergen under tusentals år. Himalayasaltet har en naturligt vacker aprikosfärg och innehåller en mångfald av mineraler och spårämnen, bland annat mineraler som inte finns i vanligt bordssalt (ren NaCl). Saltet innehåller mycket lite jod (ca. 5 μg/100g). Rikt på mineraler och spårämnen. Oraffinerat – inga tillsatser. Biologiskt nedbrytbart. Fritt från allergiframkallande ämnen. Användning: Kan användas till all slags matlagning, kryddsättning osv., men också som saltdryck, peeling eller bad- och fotsalt. I badet: Ta 300-500 g direkt i vattnet. Ligg i badet cirka 20 minuter och låt huden självtorka när du stiger upp. Traditionell saltkur: Blanda ner 50-60 g salt i cirka 3 dl vatten och låt saltet lösa upp sig helt. Tillsätt ytterligare salt och rör om tills vattnet är helt mättat, och olösta saltkristaller finns kvar. Tag 1 tsk av drycken i ett glas vatten varje morgon på fastande mage.