Renée Voltaires ekologiska matchapulver kommer från Japan och är av högsta kvalitet (grade A) - anses vara ett av världens finaste teer! Matcha är ett finmalet grönt te med så goda näringsegenskaper att en enda kopp motsvarar tio koppar vanligt grönt te. Matchapulvret utvinns från tesorten Tencha, som växer i skugga för att utveckla ett kraftfullare klorofyll. I början av april, ett par veckor innan skörd, täcker man dessutom plantorna med en duk. Detta gör att ämnena theanin och katekin stimulerar klorofyll och aminorysor, vilket ger den intensivt gröna färgen och de fantastiska näringsegenskaperna. De finaste bladen väljs ut, plockas för hand och ångas innan de torkas. Stjälkar och bladådror rensas bort innan bladen stenmals till ett finkornigt pulver. Matchapulver av högsta kvalitet. Lugnande och avslappnande. Hög näringstäthet. Rikt på antioxidanter. Användning: Matcha-te smakar allra bäst då det är vispat med en bambuvisp och i en matchaskål. Om man låter matcha-teet stå en stund kommer de gröna tebladen att sjunka till botten, drick därför koppen när den är nyvispad, då smakar den som godast! Ta en skopa matchapulver med en matchasked eller ca. ¼ - ½ tsk och lägg i en matchaskål eller en kopp med bred botten. Tillsätt lite varmt vatten, 65-75° C (ej kokande vatten) - ungefär så mycket att pulvret täcks och det går att börja vispa. Börja vispa med bambuvispen. Vispa i en W-rörelse med handleden, med snabba rörelser, tills ett lager av grönt skum lägger sig på ytan. Häll i lite mer vatten, och fortsätt vispa i en W-rörelse. Mer skum bildas. Häll på försiktigt med vatten tills koppen är full och sluta samtidigt vispa. Om du vispar för länge försvinner skummet istället. Förvara matchapulvret i den medföljande plåtburken. Häll påsens innehåll i burken och förslut med plastlocket.