Ett matcha-te smakar allra bäst då det är vispat med en bambuvisp. Bambustråna är både mjuka och hårda, perfekta för att vispa upp matchapulvret så att ett skum bildas. En riktigt bra matchavisp ska enligt japansk tradition ha minst 80 stycken bambustrån, den här handgjorda bambuvispen från Renée Voltaire har 100 stycken! Matcha är ett finmalet grönt te där hela bladen från busken har pulveriserats. Det anses vara ett av världens finaste teer och traditionellt tillreds matcha i en lite större teskål med en bambuvisp, kallad Chasen. Skummet som bildas när matchan vispas på rätt sätt (rör med en ”M” eller ”W”-rörelse) är lika viktig som creman i en bra espresso. Skötselråd: Skölj vispen noga i vatten efter användning och låt den lufttorka ordentligt. Förvara den i burken som den leveras i så håller den formen bättre. Så småningom kommer den lilla knuten i mitten av borsten att “blomma ut” och stråna rätar ut sig. Enligt japanerna är det ett tecken på att matcha dricks tillräckligt ofta.