Lingon, fläder, rabarber och pepparrot svenska smaker som många av oss har ett alldeles speciellt förhållande till. Med grund i svenska smaker och råvaror har Margareta Schildt-Landgren och Christina Uhlin gjort en fantastiskt vacker bok. Här hittar du allt från kanelbullar och knäckebröd till dillkött, pressgurka och gravad lax. Och förutom våra älskade klassiker bjuder Margareta Schildt-Landgren på bland annat rencarpaccio, havtornstryffel och spetskålsdolmar med lammfärs. Att använda våra svenska råvaror och vara varsam med smakerna ger fantastiska resultat. Genom att gå tillbaka till att laga mat i säsong och ta vara på de råvaror som för stunden finns att tillgå kommer vi tillbaka till de genuina och rustika smakerna. Och är snälla mot miljön på samma gång. Den här boken är en perfekt present till varje utlandssvensk, given som gåva till utländska kunder och samarbetspartners och en guldgruva för den som vill lära sig mer om traditionellt svensk matlagning. Boken finns på både engelska och svenska. Margareta Schildt-Landgren har skrivit en rad kokböcker genom åren, bland andra Vänner, vin och mat och Lagom svenskt på Kakao förlag. ——– Ever dreamt of discovering the exotic, earthy flavours of a pine-filled forest or the luscious native fruits of a sun-kissed orchard? Well now you can, and the answer is Simply Swedish! Join award-winning cookery writer, Margareta Schildt Landgren as she guides us through the seasonal culinary delights of Sweden inspired by its rich and varied natural animal life and vegetation. Learn to use exciting ingredients such as reindeer and black salsify or try your hand at baking the best-ever cinnamon buns. With Margareta s easy-to follow recipes, you can t go wrong!